Son uzun soluklu kamplı bisiklet turumu Ağustos ayı içerisinde İç Anadolu’ya,
Bozkırın Ruhuna yapmıştım.Aradan 2 aydan fazla zaman geçti,bu 2 aylık zaman dilimi günlük faaliyetler,ailemle bir arada olma ve günlük turlarla geçti,yani rutin bir hayat.
Tüm yaşantım haliyle bisiklet değil, başka önceliklerim de var,onları ihmal etmeden de bu bisiklet hobisine devam ediyorum.Her neyse lafı fazla uzatmayayım.Yaz dönemini Çandarlı’da geçirirken bölgede günlük turlar yaparak biraz olsun hareketliliğimi devam ettirdim.Günlük olan turları kamplıya çevirmek üzere iken İzmir’deki işlerimiz dolayısıyla İzmir’e gelince Kuzey Ege de yapacağım kamplı turum da Kasım ayına sarktı.Rota güzel,ortam müsait,ben de iyi sayıldığıma göre Kuzey Ege de Kasım ayının bu zamanında dolaşmaya çıkabilirim.Bu sefer Kuzey Ege Turuma yüksek rakımdan başlayacağım,zaman geçirmeden turuma başlayalım isterseniz.
1.Gün 12 Kasım 2025 Aliağa-Karakuzu-Ortaköy:
Kuzey Ege Turum Aliağa’dan başlayacak,o yüzden sabah erken kalkıp hazırlığımı yaptım,eşimle vedalaştım ve sabah 08:15 gibi evden ayrıldım. Alsancak’tan İzban’a
binip Aliağa’ya 11:00 sıraları vardım.Aliağa tren istasyonunda elektronik aletlerimi ayarladıktan sonra bir de tur başlangıç fotoğrafı alarak güne başladım. 

Uzunhasanlar.
Aliağa’dan gün sonu ve ertesi sabah gerekli olacak nevaleleri aldıktan sonra Güzelhisar tarafına yolculuğum başladı. Güzelhisar sapağı ve sonrasında Uzunhasanlar’a kadar
12 kilometrelik düz sayılabilecek bir yolda yol aldım. Uzunhasanlar’da güzel bir park var,burasını daha öncelerinden bildiğimden Uzunhasanlar’a kadar durmadan yol aldım.
Kahve mola hakkımı burada kullandım.
Kahve molası yarım saatten fazla sürdü,vakit yola çıkma vaktidir deyip mola yerinden ayrıldım.Uzunhasanlar-Karakuzu arası 3 kilometre kadar,40 rakımdan 225 rakıma çıkılıyor.
2 aydır yüklü bisiklet ile yola çıkmadığımdan bu rampada zorlanacağımı düşündüm ama
pek o kadar da olmadı,fazla zorlanmadan Karakuzu’ya vardım.
Karakuzu sonrası hafiften iniş başladı,bu İnişin ortalarında Karakuzu mezarlığının
hemen karşısında güzel bir çeşme var,suyu çok kaliteli.Çeşme başında biraz serinledim, sularımı tamamladım, kısa bir mola verdikten sonra tekrar inişe devam ettim.
Çeşmeden sonra inişe devam ettim,130 rakım civarı Türkmen Şelalesinden gelip
Güzelhisar baraj gölüne hayat veren derenin üzerindeyim.Burada derenin,sonbahar ışıltılarının ve eski köprünün görüntüsü ile tekrar tırmanış başladı.Geri planda Karakuzu tarafı görülmekte ve hava da iyiden iyiye kapattı, yağmur bulutları Dumanlı Dağ
tarafında fink atıyor.
Gerçek anlamda tırmanış şimdi başlayabilir.Ama ben tırmanıştan ziyade
sol yanımda beliren Güzelhisar barajından bahsetmeyi yeğ tutarım.
Güzelhisar Barajı; İzmir’in Aliağa ilçesinde, Güzelhisar Çayı üzerinde,
içme-kullanmave özellikle de Aliağa Rafinerisi’ne sanayi suyu temini amacı ile
1975-1981 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.
Otmanlar.
”Ah Otmanlar tırmanışı ah”,diyecektim ama sözüm yarım kaldı.Geçen yıl bu vakitler
burayı tırmanırken bayağı zorlanmış idim,yine zorlanacağımı sanıyordum.Aksine bu yıl
hiç zorlanmadan rahat bir tırmanış yaptım.4 kilometrelik tırmanış, 130 rakımdan 390 rakıma varışın mükafaatı Otmanlar tabelası. Otmanlar’dan sonra Dazyurt sapağına kadar
1 km tırmanış devam ettiğinde artık karşımda Türkmen köyü de görünür vaziyetteydi.
Ortaköy Mesire Alanı.
Otmanlar’dan 4 kilometrelik bir yolculuk sonrası Ortaköy Mesire Alanı’na vardım.Burası Yunusemre Belediyesi’ne ait güzel bir alan,sosyal tesisler,mesire alanı her şey var.Burada daha önce üç defa konaklamıştım,dördüncü defa niye olmasın.Mesire alanına vardığımda Saatler 16:00’yı gösterirken çadır kuracağım yeri tayin etmek pek zor olmadı,çünkü daha önce kamp yaptığım yer yine boştu ve hemen oraya geçtim.Hiç oyalanmaya gerek yok, hemen çadır kurma,içini yerleştirme,şahsi temizlik işlerine giriştim.Sonra da haliyle yemek hazırlama faaliyeti.Evet, bugün İzmir-Aliağa arasını izban ile alıp kısa ama güzel bir rotada yol alıp Ortaköy Mesire Alanında gecelemek üzere hazırım.Yarın Güzel bir güne uyanmak dileğiyle, deyip takipte kalmanızı tavsiye ederim.Ben güzel yerler görüyorum, sizde benimle beraber görün isterim.
1.Gün 12 Kasım 2025 Aliağa-Karakuzu-Ortaköy:27 KM
KUZEY EGE TURU (1.Gün Aliağa-Karakuzu-Ortaköy)



























Discussion about this post