Görmek,hissetmek,yollarında arşınlamak istediğim bir sürü yer var. Bazen hepsini bir anda gezemiyorum, onların arasında bazı geçiş noktaları da var.O geçiş noktalarını birleştirerek kendimce bir rota çıkarıyorum.Güzel bir şey çıktığına inanıyorum.Bu turumda onlardan biri.Adını koyarken biraz düşündüm,birinin adını yazsam diğeri alınır, en iyisi bu tura Egenin Kuzeyinde adını koymak daha iyi olur diye düşündüm.Oldu da galiba!!!!!Yunt Dağının her noktasını biliyorum ama batıdan girip doğudan çıkmamıştım,Gördes rampalarını tırmanmamıştım, Simav dağını aşmamıştım, Sındırgı’ nın yeşilliklerini görmemiştim.İşte hepsini bir arada görecek ve hissedecek bir rota hazırladım. Tek gidecek ya da yanıma bir kişi alacaktım. Baattin ŞİMŞEK nereye gideceğimizi bile sormadan,geliyorum usta dedi. Zaten sormaz bile, iyi yerlere gideceğimizi gayet iyi bilir ve bana güvenir. Tabii ben de ona….Ve bizimde maceramız böylelikle başladı.
Yola çıkalım değil mi? güzellikleri hep beraber görelim.
1 nci gün 09 Ağustos 2016 Çandarlı-Yunt Dağı-Davutlar :
Bakırçay.
Ovaya bereketini sunan Bakırçay nehrinin üzerindeyim.
Ben tura Çandarlı’ dan başlıyorum,Bakırçay’ da yolumun üzerinde. Baattin ŞİMŞEK arkadaşımda İzmir’den gelecek, Çandarlı yol çatısında buluşacağız.Sonrada turumuza başlayacağız.
Yunt Dağı Macerası Başlıyor.
Yol çatısına ben önce geldim.Bir süre sonrada Baattin geldi.
Baattin’ in ön lastik patlak.Hava basıp az ilerideki Zeytindağ beldesine pedallıyoruz.Burada çay molası,hoş sohbet ve lastik onarımından sonra artık turumuz başlıyor.Görüldüğü gibi Yunt Dağı 17 kilometreymiş.
Bu şu anlama geliyor,etekleri,yamaçları, tepesi dahil 17 kilometre tırmanacakmışız!!!!
Yunt Dağının her santimetre karesinde bulunan yaban armutları.Bugün bunlardan bol bol yiyeceğiz.Lezzeti dayanılmaz.Bize bol enerji gerek.İlk armutun fotoğrafını çekiyorum.Diğerlerini ise mideye indireceğiz.
Bozyerler Köyü.
Bozyerler köyü çıkışında Baattin’ i beklerken.
Bu köy çok ufak ve çok sevimli.Benim gözdelerimden biri…..
Selamün Aleyküm,Hello!!!!!
Koyuneli köyünün kahvesine tam yanaşırken yukarıdaki selam ile karşılaşıyoruz. Bunu söyleyen Ali Osman. Muhabbeti de, sözü de tatlı Ali Osman’ ın. Bir süre kahvede oturduktan sonra tekrar yola revan oluyoruz. Yunt dağı tırmanışımız devam ediyor. Baattin arkadaşım Koyuneli köyünün sokaklarında pedallarken ben de resmediyorum.
Yunt Dağı.
Koyuneli köyündeki molamızdan sonra zirve yolundayız.
Rüzgar güllerine doğru yol alıyoruz.Bu, tepeye yaklaştığımız anlamında.
Yunt Dağının gerçek sahiplerinden biri.
Burada yol aldığınız sürece çok sayıda görebilirsiniz. Bu bölgenin çoğu yerinde hayvancılık geçim kaynaklarının başında geliyor.
Bayramcılar Yolu.
İsmailler yol ayrımından Bayramcılar köy yoluna sapıyoruz.
Burası ham yol yeni yapılıyor.Biraz keyfini sürelim.Arka plandaki rüzgar güllerinin yanından biraz evvel geçtik.Bayramcılar köyü günün son tırmanışı olacak.
Güzellikler.
Bayramcılar,Pınarköy,Süngüllü derken bu güzel akarsu ve köprünün başında bulduk kendimizi.Burada biraz mola verip etrafın tadını çıkartıyoruz. Keşifte yapıyoruz burada,aslında kamp atılacak yerde vardı ama saat daha erken olduğundan yola devam kararı veriyoruz.
Gizli Cennet….
Karaveliler köyünden Davutlar köyüne yol alıyoruz.
Tam Davutlar köyü görünmüştü ki, bu manzara ile karşı karşıya kaldık.Ben önde olduğum için burada çakılı kaldım,ilerlemediğimi gören Baattin’ de yanıma geldi.Usta cennetteyiz galiba dedi… evet cennetteyiz dedim.Bu cennette ne yapılır sizce!!!!!
Balık Adam Baattin.
Baattin’ i kim tutar, attı kendini sulara……Su hayattır bu hayatı da sonuna kadar yaşamalı.
O dalışa geçerken bende artistlik pozunu yakalıyorum.
Cennetin Bir başka Köşesi.
Biz buraya kamp atmayalım da kim atsın.Böyle fırsatlar kaçmaz.
Kamp Zamanı.
Evet böyle fırsat kaçmaz….Zaten gün sonu da gelmişti,bu güzellikte kampımızı atıyoruz.Başkada arayışa gerek yok…Bugün Yuntdağını aştık, doğu yönüne ulaştık.Cennete de vardık,daha ne isteyelim ki!!!
Çadırlarımızı kurduk,yemeklerimizi yaptık.Akşamın keyfine vardık.
Sabaha karşı yağmurun sesini dinledik.Yani keyiflerimiz hep yerindeydi…
Yeni güne, turumuzun ikinci gününe bakalım nasıl başlayacağız.
1 nci gün 09 Ağustos 2016 Çandarlı-Yunt Dağı-Davutlar :55 km
EGENİN KUZEYİNDE 09-14 AĞUSTOS 2016 (1. gün Çandarlı-Zeytindağ-Yunt Dağı-Davutlar)
Discussion about this post