Bugün turumun beşinci günü.
Geride bıraktığım dört günde Yayla Gölü,Arapapıştı Kanyonu,Doğu Menteşe Dağları,Yılanlı Dağ geride kaldı. Yüksek irtifada seyreden rotamda çok güzellikler gördüm.Tırmandım, indim,yağmura yakalandım,yayla insanını tanıdım, köylerde ve yollarda çok güzel dört gün geçirdim. Muğla’da geceyi öğretmen evinde geçirdim.
Şahsi temizliğim yanında,kıyafetlerimin temizliğini de yaptım. Dinlendim,dinlenmiş olarak güne başladım. Doğu Menteşe Dağlarında fren balatalarım bitmişti.
Bu gün ilk işim o sorunu ortadan kaldırmak.Pedalla Bisiklet’in sahibi ve kardeşim Serkan Taşdelen’ in yanına uğrayıp sorunumu halledeceğim.
Geride dört gün bıraktım,iki bölüm halinde geride bıraktığım dört günlük maceralarımı anlattım,bu bölümde 5 ve 6 ncı günlerde neler yapmışım neler yaşamışım onları anlatacağım. 5 ve 6 ncı günde hedefimde Akçay Vadisi,Beyağaç ve Barza Ovası var.Tabii ki Bozdağ ve Sandras Dağı manzaraları da olacak.
Bu güzelliklerle beraber nelere şahit olacağım göreceğiz.
Şimdi tura kaldığım yerden başlama zamanı.
5 nci Gün 07 Mayıs 2018 Muğla-Yaraş-Karacaören-Akçay Vadisi-Beyağaç:
Muğla,Pedalla Bisiklet Ve Serkan Taşdelen.
Kahvaltımı öğretmenevinde yaptım,bisikletimi yükleyip hemen Pedalla Bisiklete geldim.Sabah Serkan kardeşimle beraber açtık dükkanı.
Muhabbet ettik,görüşmeyeli uzun zaman olmuştu,hasret giderdik, hemde bisikletimi elden geçirdik.Fren balataları değişti,sorunum halledildi.Ufak tefek ihtiyaçlarım vardı, onları da hallettim.Serkan Taşdelen’ in yanında 2 saatten fazla zaman geçirdim.Arkadaşlığın, güler yüzlülüğün,misafirperverliğin için çok teşekkürler kardeşim.
Bir çırpıda hallettiği bisikletim için de kendisine ayrıca teşekkürler.
Yolcu fazla beklemez deyip, saat 11:00 gibi yanından ayrılıp, Yaraş üzeri hedefe doğru pedal çevirmeye başladım.
Yılanlı Dağ.
Muğla Ovası’ndayım.Dün üzerinde yol aldığım, tek fren ile Muğla’ya iniş yaptığım, yağmuru ile beni bir güzel ıslatan Yılanlı Dağa, Muğla Ovasından selam çakıp yoluma devam ediyorum.
Su Hayattır…
Yaraş civarına vardığımda bu su kaynağını gördüm.Hemen mataralarımı tazeledim.Bir güzel de serinledim.Böyle güzellikler gördüğümde kesinlikle kaçırmam.Hemen kahve takımımı çıkardım.Bir keyif kahvesi yapıp yoluma öyle devam ettim.
Muğla-Denizli Yolu.
Muğla’dan Yaraş’ a, oradan da Muğla-Denizli ana yolundayım.Bir süre bu yolda yol alacağım.Sonra yine kaçamak yapıp ara yollara sapacağım.
Tokuç Geçidi.
Yaylasöğüt civarlarında yine tırmanmaya başladım.
Bayağı uzun sürdü bu tırmanış ama sonunda tırmanışın sonundayım.Her tırmanışın bir sonu ve mükafatı vardır.İşte bu fotoğrafta o tırmanışın fotoğrafı,mükafatı, anısı olsun.
Şimdi iniş zamanı.
Muğla-Denizli Yolundan.
Yol ana yol olmasına rağmen manzarası ve doğa koşulları çok güzel.
Doğu Menteşe Dağlarının uzantısı üzerindeyim ve manzarada Doğu Menteşe Dağlarının manzarası.Bu güzelliklerle yol boyu çok karşılaştım.
Mola Zamanı.
Çakmak Köyü girişine vardığımda bir çeşme ve oturulacak yer görünce hiç tereddütsüz durdum.Hafif yağmur başladı, ağacın altına oturdum, yağmurdan korunarak öğlen mola mı verdim,yemeğimi yedim.Bir süre burada istirahat ettim. Sonra da Beyağaç’ a gitmek için yola çıktım.
Karacaören, Devamı Beyağaç.
Muğla-Denizli ana yolundan ayrılık vakti.Artık trafikte yol almayacak ara yolda,orman içinde yol alacağım.Bu bölgeye ilk defa teşrif ediyorum.O yüzden ağır ağır giderek tadını çıkarıp, görsellikleri hafızama kazıyacağım.
Güzellikler İçinde Yolculuk.
Geleni gideni pek yok bu yolun,ne araba,ne insan var, tam benim istediğim gibi.Doğal güzellik içinde keyfimce Beyağaç istikametine yol alırken yağmur yine hafiften hafiften ıslatmaya başladı.Olsun, ben razıyım yağmura,doğa ile bütünleşmemi sağlıyor.
Sandras Dağı Göründü.
Orman içinde, güzelliklerin ortasında yol alırken bir süre tırmanış yaptım,ne kadar tırmandım hatırlamıyorum çünkü ortama ayak uydurmuş sağa sola bakarak ilerlerken tırmanışın sonuna gelmişim ve karşıda bir dağ kütlesi belirdi.Evet bu Sandras Dağı.
Bir süre bana arkadaşlık edecek, tahminime göre yarında bana arkadaşlık edecek.
Karacaören.
Muğla’nın son köyü Karacaören’ deyim.
Bundan sonra Denizli sınırlarına giriş yapıp,Beyağaç ilçe sınırlarında yol alacağım.Yağmurla beraber keskin bir iniş ile vardım orman köyü olan Karacaören’ e, bir çeşme ve yanı başında dinlenme yeri (sundurma)var. Orada oturan amcaya selam verip yanına vardım. Burada hem mola vermiş oldum,hemde Mehmet amca ile sohbeti koyulaştırdık. Sağ olsun, bu yağmurda gitme burada kal, kalacak yerimiz çok diye teklif etti ama ben yaramaz çocuk!!! işte,yok amca yola devam edeceğim,bu gün Beyağaç’ta olmalıyım deyip çıktım yola.
Kocaçay ve Yağmur.
Karacaören içinden geçip Akçay’ a hayat veren çaylardan biri Kocaçay.
Mevsim itibari ile gürül gürül akıyor, etrafı da yeşillikler içinde.Zaten burada her yer yeşillik. Allah bu yeşil doğayı bozmasın. Koruması da bize olsun.Yağmurun hızını arttırdığı Kocaçay’ a vuran yağmur damlalarından daha net gözüküyor.
Akçay’a Varış.
Sandras Dağı ve Bozdağ’dan doğup kendi vadisini oluşturup uzun yol kat ederek Menderes Ovasında, Büyük Menderes Nehrine kavuşan Akçay ile tekrar karşılaşmamız.Bu turun ikinci günü Akçay üzerine yapılan Kemer Barajı kenarında kamp atmış, sonraki günlerde Akçay’ ın doğduğu topraklarda olacağım demiştim. İşte Akçay’ ın doğduğu topraklardayım.
Şimdi Akçay’dan bahsetme zamanı.
Akçay.
Ege Bölgesi’ nde yer alan bir ırmaktır. Büyük Menderes Irmağı’ nın kollarından biridir. Uzunluğu 157 km. Denizli İli’ nde Bozdağ ve Sandras dağlarından doğar. Tavas İlçesi’ nin Kızılcabölük Bucağı yakınlarında Yenidere Çayı’ nı alarak vadisinin oluşturduğu Beyağaç-Eskere Ovası’ ndan geçer. Çeşitli kollar alır. Muğla İl sınırından Aydın İli topraklarına girer. Nazilli İlçesi’ nin 46 km güneyinde Akçay üzerinde Kemer Barajı vardır. 14.75 hektarlık bir baraj gölü oluşturduktan sonra dar ve derin vadilerden (Arapaapıştı Kanyonu) geçerek Karıncalı ve Madran dağları arasını kuzeybatı doğrultusunda keser. Yenipazar İlçesi yakınlarında Büyük Menderes Irmağı’na katılır.
Akçay Vadisi.
Yağmur diner gibi yaptı, bende ortamın tadını çıkarmaya başladım.Hemen yanımda Akçay ve onun oluşturduğu vadi içinde uzunca bir yolculuk halindeyim.Buralara iyi ki gelmişim denecek cinsten, yani keyfim yerinde.
Doğa Olayı.
İlk etapta şelale zannettim ama değilmiş.
Yolun üzerinde bir tarla ve benden önce burada çok yağmur yağmış olacak ki,
tarlayı su basmış ve su da bulduğu yoldan akıp gidiyor.
Sandras Dağı Yine Görüş Alanımda.
Sandras Dağı.
Batı Toroslar’ ın bir parçası olan Sandras Dağı, Muğla’ nın Köyceğiz ilçesi sınırlarında yer alıyor. Bir bölümü de Denizli’nin Beyağaç sınırlarına giriyor. Yüksekliği 2 bin 295 metreyi bulan zirvesi, burada yattığına inanılan erenin adıyla, “Çiçek Baba” olarak da biliniyor.
Bozdağ.
Beyağaç’ a iyice yaklaştım. Yarın tamamen görüş alanımda olacak ve eteklerinde pedallayacağım Bozdağ şimdiden uzaklardan bana göz kırpmaya başladı.
Beyağaç’a Varış.
Beyağaç’ a 5 kilometre kala alt yapı nedeniyle kazılan yolda Beyağaç’ a doğru yol almaya başladım. Yağmur da olunca çamur içinde Beyağaç’ a ulaştım.Beyağaç’ta kamp yapar, keyfime bakarım düşüncesi yerini kapalı mekan bul bu çamurdan kurtul düşüncesine dönüştü.Kapalı pazar yeri var ama bana uygun gelmedi, çünkü çok berbat oldum,temizlenmem gerek ve üşüyorum.
Beyağaça’ ta maalesef otel yok.Birinin apart diye tanımladığı bir yer buldum. Pek aparta benzemiyordu,ofisten ve depodan bozma bir yerdi. Fiyatı için 100 TL den kapı açtı,büyük bir pazarlık neticesi 50 TL ye razı oldu.Adam çok paragöz, yolu düşenlere duyurulur!!!!. Tek başıma,geniş bir alan, içeride oturulacak yerleri,ayrı tuvaleti ile sıcak suyu olması bu parayı vermeme sebep oldu, yoksa vermezdim.Aslında mecburdum, başka yapacak bir şey de yoktu, her tarafım çamura bulanmıştı.Bu bölüm biraz sıkıntılı ama iyi yanı da var.Beyağaç küçük, kendi halinde bir yer, birisinin para göz olması kasabaya mal edilemez.
Beyağaç’tan biraz bahsedip iyi tarafa geçeyim.
Beyağaç; 690 rakıma sahip Beyağaç Denizli ilinin bir ilçesidir. Beyağaç, merkez nüfusu: 2.900’dür. Oldukça yeşil ve serin bir mevkide yer alır. Ayrıca Kartal gölü ve serin yaylaları da oldukça ilgi çekici yerlerdendir. Beyağaç ilçesi, Eskere ovası namıyla verimli bir ova üzerinde kurulmuş ve Akçay bu ovadan geçmektedir. Akçay ilçe merkezinden geçen tek akarsudur. Bölgede yörük kültürü ön plana çıkmaktadır.
Yemek Ve Dinlenme.
Her şeyin bir iyi tarafı vardır,işte iyi olan taraf.
Eşyaları yatacağım yere koydum,ev sahibine (mal sahibine) yemek yenebilecek yer sorunca bahçede bir yer gösterdi, ona sezdirmedim ama çok hoşuma gitti.Bahçedeki açık mutfak, korunaklı ve her şeyin olduğu bir yer.Şafak hiç durur mu? hemen duş işini sonraya bırakıp, elimi yüzümü yıkayıp, yanan ocakta evin malzemelerini kullanarak güzel bir melemen yaptım kendime.Yerken parmaklarımı yiyecektim,çok acıkmışım.Ayrıca ocağın ısısı beni iyice ısıttı.
İlkinde adama kızmıştım, paragöz demiş,fırsatçı diye tanımlamıştım, bu açık mutfak ve yemek işi beni biraz geriletti.Verdiğim 50 TL yi unuttum bile.Yemek işi bitince,doğru genel temizliğe.Bisikleti, çantaları, kıyafetleri yani çamura batan her şeyi yıkayıp sonra da kendimi temizledim.Bu kadar temizlik yeter,yıkananları kapalı ama rüzgar alan yerde kurumaya bırakıp bende artık işin keyif kısmına geçtim.Karnım tok, sırtım pek, yatacağım yer hazır.Allah’tan ne isterim ki…Bu gün Muğla’dan Beyağaç’ a kadar çok güzel bir coğrafyada yol aldım, Akçay’ın doğduğu topraklardayım.
Yarın Bozdağ eteklerinde ve Barza Ovasında yol alıp, Sandras ve Bozdağ ile bakışacağız.Şimdi dinlenme zamanı yarın yola devam.
5 nci Gün Muğla-Yaraş-Karacaören-Akçay Vadisi-Beyağaç:68 Km
6 ncı Gün 08 Mayıs 2018 Beyağaç-Derinkuyu-Balkıca-Barza Ovası-Nikfer-Tavas-Ataeymir:
Beyağaç Sabahı.
Sabah erken kalktım.Akşamdan yıkadığım her şey kurumuş,bu iyi işte,ellemedim onlara.Erzak çantamı alıp doğruca açık mutfak olan bölüme geçtim.Kendi kumanyam ile mekanın malzemelerini kullanarak kendime mükellef bir kahvaltı hazırlayıp, sağlam bir kahvaltı yaptım.Orada çalışan kadınlardan biri inekleri yeni sağmış, süt içermisin dedi,dururmuyum. Hemen kocaman bir kaba sütü koyup, masa düzenini toparlayıncaya kadar sütü kaynattım.Soğuyunca da koca tası kafaya diktim.Sonrada odanın yolunu tutup eşyalarımı toparlamaya başladım (Burada kalmaya baştan sıcak bakmamıştım ama kendi düzenimi oturtunca bana iyi geldi).
Yola Çıkma Vakti.
Erken kalkan erken yol alır, hedefe erken varırsın.08:00 gibi hazırlanıp yola koyuldum.
Beyağaç içinden itibaren kavak ağaçları ile kaplı yoldan Tavas yazan levhanın yönüne doğru yol aldım.Bir süre sonra kavak ağaçları bitti,açıklık bir alana geldim ve karşımda şimdi Bozdağ var. Bu gün bayağı haşır neşir olacağımız Bozdağ.
Bozdağ.
Gün içerisinde kah sağ yanımda,kah önüm sıra olacak Bozdağ.
Eteklerindeki köylerden geçeceğim.O yüzden daha yolun başında görüntünün de başındayken biraz Bozdağ’ dan bahsedeyim.
Bozdağ; Acıpayam-Gireniz Vadisi ile Tavas Barza Ovası arasındaki dağdır. 2.420 metre yüksekliğinde olup, Gölgeli Sıradağları’ nın zirvelerindendir.
Pek fazla geçit vermediğinden bu iki yerleşim arasında bağlantı çok azdır. Bozdağ’da bulunan kayak merkezi kış mevsiminde kayak severlerin ilgi odağı durumundadır.
Katır Tırnakları Ve Sandras Dağı.
Sandras Dağı.
Dün görüş alanıma giren Sandras Dağı bu günde bana arkadaşlık etmeye devam ediyor. Sağ yanımda zaman zaman görünen Sandras Dağının iki fotoğrafı daha buraya girmeyi ve kendisinden bahsedilmeyi hak ediyor.
Sandras Dağı;Batı Toroslar’ ın bir parçası olan Sandras Dağı, Muğla’ nın Köyceğiz ilçesi sınırlarında yer alır. Bir bölümü de Denizli’nin Beyağaç sınırlarına giriyor. Yüksekliği 2 bin 295 metreyi bulan zirvesi, burada yattığına inanılan erenin adıyla, “Çiçek Baba” olarak da biliniyor.
Yoldan Haberler!!!
Beyağaç’tan çıktığımdan beri tırmanış durumundayım. Ama sıkıntı yok, çünkü orman içinde yol almakta ve çok güzel bir manzara eşliğinde yoluma devam etmekteyim.Şu anda Eşenler Göleti kavşağındayım.
Eşenler Göleti;Beyağaç merkeze 8 km uzaklıkta,ilçenin doğusunda Bozdağ’ ın güneyinde Eşenler mevkiinde bulunmaktadır.Etrafı çam ormanlarıyla kaplı günübirlik piknik alanı ve çadırlı kamp için çok uygun güzel bir doğal alandır.
Çam ormanı içindeki yolculuğa devam ederken Beyağaç çam ormanları hakkında bilgi vermeliyim.
Karaçam Ormanları;Beyağaç’ ın Çiçekli Baba (Sandras Dağı) tarafında yaşları ortalama 750-1300 ve üzeri olan Karaçam ağaçları bulunmaktadır.
Derinkuyu Yolu.
1000 metre civarı yükseltide serin serin yol alırken yolun sakin olması bana ayrı bir zevk veriyor. Derinkuyu köyü civarındayım, yol kenarındaki bir çeşme de kısa bir kahve molası verip,Bozdağ manzaralı yolumda da artık Barza Ovasına da ayak basmış sayılırım,çünkü Balkıca’ya az kaldı. Bundan sonra Barza Ovasında yolculuğuma devam edeceğim.
Balkıca.
Tavas’a bağlı Balkıca Köyündeyim,Beyağaç-Balkıca arası 27 km, Beyağaç’tan buraya kadar doğru düzgün mola vermediğimden burada biraz fazla zaman geçirip dinleniyorum.
Bu dinlenme bana iyi geldi.Şu andan itibaren resmi olarak Barza Ovasında yol almaya başlayacağım.
Barza Ovası Yolculuğu.
Uzun bir süre Barza Ovasının güzelliklerinde yol alacağım.Ova gözümüzde canlandırdğımız gibi her zaman deniz seviyesinde olmaz,burada 1000 metrenin üzerinde olan bir Barza Ovasından bahsediyoruz ve ben muhteşem doğal güzelliğe sahip Barza Ovasında zevkle yol alıyorum.
Barza Ovası ve Bozdağ.
Barza Ovasında yol alırken Bozdağ hiç bir zaman muhteşem görüntüsü ile görüş alanımdan çıkmadı.Burada Barza Ovası ve Bozdağ’ı beraber aynı kareye yerleştirdim.
Barza Ovası;Nikfer (Konak), Bahçe, Yorga, Balkıca, Horasanlı,Çağırgan gibi köy ve kasabaların yerleşim alanıdır. Denizli ili sınırlarındaki Bozdağ’ ın eteklerinde 1000 rakım civarında bir yükseltiye sahip ovadır.
Nikfer Yolu.
Barza Ovasındaki yolculuğum devam ederken Nikfer’ e de az bir yolum kaldı.Çok güzel manzaralar var ovada,kah yeşillikler, kah orman içinden Nikfer’ e doğru yol almaktayım.
Çok keyifli bir yolculuk yaşıyorum bu gün, hep böyle olsun.
Nikfer.
Barza Ovasındaki Nikfer’e öğle vakti vardım.
Daha önce belediyelik olan Nikfer 2014 yılında yürürlüğe giren kanun ile Tavas’ın bir mahallesi konumunu almış.Ben mahalle demiyorum, köy diyorum ve öyle demeye devam edeceğim(Köylerimizi kesinlikle unutmak istemiyorum).
Nikfer’ de önce Atatürk Heykeline uğrayıp saygımı sundum, bir fotoğraf aldım,akabinde meydanda bulunan lokantada karnımı doyurdum.Sonra da Nikfer için de küçük bir keşif gezisi yaptım.Sonuç; güzel bir köy burası,hoşuma gitti.Ayrıca Bozdağ eteklerinde olması nedeniyle Bozdağ Kayak Merkezine çıkış noktası.
Nikfer;Nikfer, Denizli ilinin Tavas ilçesine bağlı bir beldedir. Geçmişte Konak ve Büyükkonak olarak da adlandırılmıştır.Rivayetlere göre Nikfer’ e gelen ilk Türklerin kökeni Türkmenistan’daki yörüklere dayanmaktadır.
Barza Ovasından Tavas Ovasına.
1060 rakıma sahip Nikfer ziyaretim bitti. Barza Ovasından Tavas Ovasına doğru yol almaktayım.İki ovanın birleşim yerine yakın bir yerlerde bu fotoğrafı aldım.Veda ve merhaba demek için.Bu fotoğrafı aldım ve bir kaç dakika sonra Tavas Ovası tarafından gelen bol şimşekli ağmak ıslatan yağmurunun ortasında kaldım.
Tavas girişine kadar böyle devam etti.
Tavas.
940 rakıma sahip Tavas ilçesine vardığımda yağmur dinmiş idi.
Buraya daha önce geldiğimden keşfe gerek duymadan kumanyalarımı tazeledim.Amacım Ataeymir’ de kamp yapmak,ama ne olur ne olmaz,hava tekin değil, belki başka yerde kamp atarım.Kumanya tedarikinden sonra istikametim olacak yol tabelası altında bir resim alıyorum.
Tavas; Tavas, Denizli ilinin bir ilçesidir. Tavas ilçesi adını 40 km yakınında bulunan Kale ilçesinin eski adı olarak bilinen Davaz adından almıştır. Kale ilçesinin antik çağda ismi “Tabea”‘dır. Aslında Tavas ismi Tabea’ dan bir dönüşümdür.
Karacasu Yolu Ve Babadağ.
Tavas merkezden ayrılıp Tavas Ovasında Karacasu istikametine yol alırken önümdeki bulutlanmada artış göstermeye başladı. Babadağ’ın yüksek kesimlerine yağmur yağdığı açık olarak gözüküyor, arada çakan şimşekler ise bonusu. Şu ana kadar benim bulunduğum yerlerde bir şey yok ama ben yağmurun üzerine doğru gidiyorum, muhakkak bir yerlerde yakalanacağım.
Yağmura Merhaba!!!!!
Tavas’tan ayrılalı 10 kilometre kadar oldu, Vakıf Köyü girişindeyim şu anda çisileyen yağmur az ileride yoğun olarak beni bekliyor ve üzerime hızla geliyor. Hazırlık yaparken 980 rakımdaki bu anında bir fotoğrafını almak istedim.
Yahşiler Geçidi ve Babadağ.
Yağmurun dindiği anlarda günün en son geçidine ayak basmış durumdayım.Önüm açık, bulutlanma kalktı, yağmur olasılığı azaldı.
Bundan sonra Ataeymir’ e kadar bol bir iniş beni bekliyor.
Bu günümde planladığım gibi olacak, kısmetse ve aksilik çıkmazsa 10 kilometre sonra Ataeymir’ e varıp günün kampını orada atacağım.
Babadağ.
Tavas’ta görüş alanıma girdi Babadağ ve bir süredir üzerinde biriktirdiği bulutları ve yağmuru benim üzerime gönderdi.Şimdi Yahşiler geçidinde en net şekilde Babadağ’ı gören durumdayım.Yağmur bulutlarını da gönderdikten sonra daha net gözüküyor.
Bu akşam Babadağ eteklerindeki Ataeymir’ de kamp atacağım.
Şimdi 10 kilometrelik Babadağ manzaralı inişten önce biraz Babadağ’dan bahsetmek isterim.
Babadağ;2308 metre yüksekliğinde, Denizli’nin güneyinden batıya doğru uzanır.Menteşe Dağ sisteminin bir uzantısı olarak sıradağ şeklinde Akdağ olarak ta anılır.
Ataeymir.
Bugün Beyağaç’tan başlayarak Barza Ovası,Tavas Ovası derken 98 kilometrelik bir yolculuktan sonra kamp için hedeflediğim Karasu ilçesinin Ataeymir Köyündeyim.Ataeymir Köyüne akşam üzeri vardım.Köyün Karacasu tarafında bir büyük park ve parka kahvehanesi var, burasını daha önceden bildiğimden kahveciyi de haberdar ederek uygun yere çadırımı kurdum.(Parkta tuvalet mevcut, su sorunu da yok)
Şahsi temizlik işlerimi yaptıktan sonra yemek faaliyetini de hallettim.
Geceye hazırım artık.
Ataeymir Akşamı.
Bu gün eşit seviyede rakıma sahip bir coğrafyada pedallayıp, 98 kilometre yol aldım.Ne zaman ki çadırı kurup, yemeği de yedim yorulduğumun farkına vardım.Ayaklarımı şöyle uzatarak güzelce dinlenmeye çekildim.Arada kahvehanedekilerle muhabbet ederek vakit geçirdikten sonra belli bir saat diliminden sonra park tarafına (çadır yanına) geçip radyomla baş başa kalarak uykum gelinceye kadar oyalandım.Sonrası malum,tabii ki uyku vakti.Yarın ve yarından sonra bana göre dönüş yolu başlıyor.Daha önce yol aldığım, tecrübeli olduğum coğrafyada yol alacağım. Ama bu yola her girdiğimde de, her defasında da farklı güzel duygular yaşadım.5 ve 6 ncı günü anlattığım gibi böyle geçirdim ve bitirdim.
Bakalım 7 ve 8 nci günde neler yaşayacağım, bir sonra ki yazımda anlatacağım.
Uğurlar ola……
6 ncı Gün 08 Mayıs 2018 Beyağaç-Derinkuyu-Balkıca-Barza Ovası-Nikfer-Tavas-Ataeymir:98 km
YAYLA GÖLÜ-ARAPAPIŞTI KANYONU-YILANLI DAĞ-BEYAĞAÇ-BARZA OVASI TURU 03-10 MAYIS 2018 (5 ve 6. Gün Muğla-Karacaören-Beyağaç- Balkıca-Barza Ovası-Nikfer-Tavas-Ataeymir)
Discussion about this post